28 augustus. De vakantie zit er op. Althans…bijna. We gaan nog een nachtje logeren bij de vakantievrienden in Marbach. Daar morgen we in de fotostudio onder het huis slapen. Klinkt dubieus, maar is natuurlijk wel gezellig.

Onderweg van Montecarlo naar Marbach zien we de nadelen van deze rit die we overdag doen. Vertraging bij Gottart en werkzaamheden aan de weg die er overheen gaat…die we twee keer rijden. Gewoon omdat t kan. Over de rest van de files ga ik het niet hebben.

Goed. Al die vertragingen zorgen ervoor dat we pas na 11 uur in de avond aankomen. Na een hartelijk welkom babbelen we gezellig bij en proef ik het thuis gebrouwen bier. En ach…ik neem er nog een. Goed spul!

Na een wat rommelige nacht staan we op en vallen voorlopig voor de laatste keer deze vakantie met de neus in de boter. Niet omdat ik even geen steek zie, maar meer omdat Cas midden in de nacht wilde weten of mijn bril bestand is tegen zijn gewicht. Wat grondige Duitse lijm lost het resultaat van deze test op zodat we later op de dag ook de laatste 500 km met een heldere blik kunnen rijden.

Owja…we waren in de boter gevallen…. Een lekker ontbijt staat klaar en de kinderen springen in de ontspanningston. Het is een ton met warm water waar je met een mannetje/vrouwtje of zes lekker kunt uitweken en borrelen. Goed idee!

Rond half 3 is het mooi geweest. We gaan nu echt naar huis. De laatste 500 km rijden we redelijk snel weg en we zijn voor 9 uur thuis.

Snel de auto uitpakken, het zwembad leeg laten lopen (groen) en relaxen. Ook mooi.

We kunnen terugkijken op een vakantie zoals we die niet eerder hadden. Het beviel ons goed en het is zeker voor herhaling vatbaar. Toch miste ik de vertrouwde tent en het gehannes met een teveel aan spullen…

2018-03-15T16:19:11+02:00
WhatsApp chat