Eerder liep ik al met de kinderen een eind omhoog via het rood/wit gemerkte pad. Nu doen we dat met z’n vieren. Dit pad begint (of eindigt zo je wil) in La Spezia. Eerder liepen het lage deel om een restaurant te vinden in deze stad.

We lopen omhoog vanaf ons verblijf aan de Sant’Andrea tussen de berg huisjes en tuinen door. Langs wijnranken en door het bos. De stenen trappen zorgen er voor dat je grip en een begaanbaar pad hebt. De reeds begroeide bomen zorgen voor een aangename schaduw. We passeren wederom het kerkje en lopen via een oude weg een stuk omhoog. In de eerste scherpe bocht zien we een smal pad dat onze route is. Via dit vrij steile, maar goed begaanbare pad lopen we verder richting de top.

Uiteraard stoppen we even om van het uitzicht te genieten. Helaas zijn we niet allemaal even fit om de weg te vervolgen. Dit is maar goed ook, want het lijkt er op dat het elk moment kan gaan regenen.

Voor dat we teruglopen neem ik toch even een kijkje waar het pad- dat een afdaling in lijkt te zetten naar de volgende berg- naartoe loopt. Mijn vermoeden werd bevestigd. Dit pad loopt langs de dorpen van Cinque Terre. Een flink stuk lopen. Maar in delen moet het haalbaar zijn. Wie weet voor een volgende keer.

We keren terug naar beneden waar we onderweg het eerder gepasseerde restaurant in gaan voor een hapje. Net op tijd. Het dreigement dat al een tijdje boven ons hoofd hing valt nu naar beneden. We zitten droog.

De rest van de dag is weertechnisch matig en we leggen een kaartje en schaken wat. Tussendoor tik ik wat tekst voor dit blog.

Morgen bezoeken we CinqueTerre opnieuw en lopen we een stuk van het pad dat de dorpen verbind.

Heb je plannen om CinqueTerre te bezoeken? Ff een bnb ritselen via onderstaande link. Veel plezier!

2017-05-02T22:02:07+02:00
WhatsApp chat