Bonassola gaat het worden vandaag. Het weer laat zich wederom niet van de beste kant zien. Voor we vertrekken tik ik nog even het blog van gisteren af op de typemachine. Op verzoek plaatste de eigenaresse er eentje zodat we niet zelf het apparaat mee hoefden te slepen.

We gaan met de auto een binnendoor weg rijden. Regen blijkt hier ook mist te betekenen. En mist betekent hier 10 meter zicht. Niet meer.

Een spannende rit later vinden we een parkeerplaats vlak bij het station. Gratis tot juni en dan weer na oktober. Het weer heeft er voor gezorgd dat dit stadje vrij is van toeristen. Op ons na dan. De mist trekt langzaam op. We kijken op ‘t strandje hoe de golven uiteen spatten tegen de rotsen. Als het goed weer en buiten het hoofdseizoen is moet het hier goed vertoeven zijn.

Helaas gaat het regenen en het lijkt een goed plan om verder te gaan. Naar Levanto.

Een paar minuten later rijden we Levanto binnen. De weg er naartoe gaat over smalle weggetjes waar je t liefst geen tegenliggers ziet. Dit  hadden we te voet kunnen doen, maar de regen gooide roet in t eten (mocht er überhaupt genoeg animo geweest zijn). Ook hier is een strand en ook voor hier geldt dat het weer en seizoen de bepalende factoren zijn voor een goede “vertoeving”.

Gegeten zal er worden en de plaatselijke zeebonk serveert pizza’s en pasta. En wijn. Het plein zal in de zomer wat drukker zijn, maar nu is het rustig.

We weten dat we door regen en dus ook mist terug moeten, we gaan op tijd terug. Om een beetje bij te komen duiken we vroeg onder de wol. Morgen gaan we met z’n allen de berg op om te kijken hoe het uitzicht daar is.

Verder

Ook een keertje Airbnb-en? Klik, boek en vang 17 biertjes, 7 wijntjes of een halve tank euro loodvrij.

2017-05-02T22:02:41+02:00
WhatsApp chat