Een bakkie pleur (pluâhr) Italiano maak je met een unit like this:

Een paar koffies verder vertrekken we iets later dan gepland/handig is rijden we de berg af naar Piazza d’Armi. Dat is een gratis parkeergelegenheid, getipt door onze gastvrouw. Gratis betekent ook hier: ramvol! (volgende keer veel eerder vertrekken) Geen punt. Piazza Europa voor als je het niet erg vind om te betalen. Deze ligt vlak bij de haven waar de boot naar Cinque Terre vertrekt.

We tikken af voor wat boot tickets naar Manarola. Dit is een erg mooi plaatsje, maar we doen eerst een jump off voor PortoVenere. Dit is de 6e stad die wat mij betreft prima bij de andere 5 stadjes op de lijst mag. Iets toegankelijker dan de overige stadjes en daarmee ook wat drukker.

De boot legt aan en de goede manieren van de Italianen komen meteen bovendrijven; de ik eerst strategie. Natuurlijk zijn ze niet allemaal zo, maar het het valt op.
De zon is in voldoende mate aanwezig om de temperatuur een eind boven de 20 graden te krijgen. We lopen langs het haventje en pikken links en rechts een typisch smal steegje mee. Het blijft bijzonder hoe klein alles is en hoe sfeervol.

Dit dorpje is druk en loopt vol met toeristen. We gaan even ergens eten waar we lekker in de zon een kaartje leggen en naar het eiland op steenworp afstand kunnen kijken.

De boten varen in en uit en de friet…die is door de drukte al op. Salade is de vervangende, maar valt niet echt in de smaak. De spritz en wiskey echter wel.
Wat blikken links en rechts later springen we op de boot naar Manarola. We slaan Riomaggiore dus even over. We denken sowieso nog eens terug te komen, dus we moeten iets overhouden. Toch is het uitzicht vanaf de boot erg mooi.

Er staat redelijk wat wind en dat zorgt er voor dat de boot redelijk op en neer klotst en de golven tegen de rotsen uiteen spatten. We zijn in Manarola.
Het smalle pad vanaf de aanleg stijger staat vol met volk dat de boot op wil. Ook hier lijkt het er op dat de methodiek “eerst volk eraf en dan pas volk erop” volkomen vreemd is.

Dit stadje ligt voornamelijk tegen 1 flank van de rotsen en op de andere vinden we veel wijnranken. Het dorpje ziet er mooi uit en we klimmen langs de wijnranken omhoog. Het uitzicht mag er zijn. We kijken nog wat rond en besluiten wat later met de trein terug naar La Spezia te gaan.

Doe jezelf een lol. Check onderstaande link. Graag gedaan 😉

2017-05-02T20:11:10+02:00
WhatsApp chat