Een uurtje of 9 op zaterdagochtend, een mooie tijd om te vertrekken. Een goed half uur later zitten we in de auto en onze buurtjes zwaaien ons uit. We zijn onderweg naar La spezia. Voor de topo-0-listen onder ons: dat ligt in Italië. Niet getreurd, het kan best leuk worden.

De bucketlist moet over een week bijgewerkt zijn, Cinque Terre is iets wat we gezien willen hebben. La Spezia is de stad waar we verblijven de komende dagen. Maar voor we aankomen op deze locatie stoppen we voor de nacht bij hotel de Posthorn in Ühlingen-Birkendorf, Duitsland.

We komen rond 17 uur bij de Posthorn aan en we hebben de indruk dat het seizoen nog moet beginnen. Geen punt, we blijven maar 1 nacht en we slapen als eerste bezoekers in kamer 10. Een topkamertje met alles wat we nodig hebben. We checken even wat Ühlingen-Birkendorf te bieden heeft. Op een gedenkteken van de 2 jarige oorlog met Frankrijk na, niet veel. De directe omgeving echter wel. Misschien een reden om hier terug te komen, alhoewel een zwembad een aardige aanvulling zou kunnen zijn op het ontbreken ervan.

We besluiten aan tafel tee gaan. Een schnitzel en wat wijn later lopen we nog een rondje om de kerk (verder zijn er weinig gebouwen om omheen te lopen) en beslissen we dat we plat gaan…

Of…nee we pakken nog een biertje, thee en wat limo en praten wat met de plaatselijke bevolkong van Ühlingen-Birkendorf. We maken het niet te laat. Een beetje uitgerust achter het stuur kruipen om het laatste stuk morgen te rijden kan geen kwaad.

Vervolg

Wil ook even er tussenuit? Check onderstaande link! Krijg je gewoon van me kado.

2017-04-27T17:24:22+02:00
WhatsApp chat